Company Joomla Template by Cheap Web Host

Jongeren (12-17 jaar)

 
Het programma voor jongeren bestaat uit 1 theorieles en 6 zeiltochten van ongeveer drie uur. Er wordt in het weekend gezeild, in groepjes van 4 tot 5 deelnemers. De cursus wordt met een certificaat van deelname afgesloten. De deelnemersbijdrage is € 90,-.
 
Theorieles
 

Voor het volgen van de theorieles zijn er ieder jaar twee mogelijkheden:

  • Op een door-de-weekse dag van 19.30 tot 21.30 uur
  • Op een zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur
(de theorielessen worden in mei of begin juni gegeven, de exacte datums worden in 2019 bekend gemaakt)

Beide theorielessen hebben dezelfde inhoud, dus je kunt zelf kiezen wat het beste uitkomt. Als je beide keren niet kunt, is er nog geen man overboord, tijdens het zeilen is er ruime gelegenheid om met de schipper de zeiltheorie te bespreken.

De theorieles wordt gegeven in het clubhuis van de AVOH: 't Foksel, Energieweg 5 in Huizen (achter gebouw van de KNRM)

Tijdens de theorieles ontvangen beginners het theorieboekje ‘Kleine leidraad voor zeilers’, hierin staat alle theorie die je als beginnend zeiler nodig hebt. Voor deelnemers die veel meer over het zeilen willen weten adviseren wij het dikke boek ‘Leidraad voor zeilers’. Beginners kunnen de 'De leidraad voor zeilers' aanschaffen voor  10,-- euro.

Herhalers die al over de nodige kennis beschikken maar toch een van de boeken aan willen schaffen betalen 10 euro voor de 'De kleine leidraad voor zeilers' en 20 euro voor de 'De leidraad voor zeilers'.

Seizoensafsluiting
In september, op zondag is er een feestelijke seizoensafsluiting voor deelnemers en schippers. De datum, het programma en de bijdrage voor deze dag wordt in de loop van het seizoen bekend gemaakt. De afgelopen twee jaar bestond de seizoensafsluiting uit een zeiltocht op de schepen van de stichting, aangevuld met een aantal privé schepen van onze schippers. De zeiltocht werd afgesloten met een gezellige barbecue op het eiland de Huizerhoef of in het clubhuis ’t Foksel van de A.V.O.H.