Company Joomla Template by Cheap Web Host

Volwassenen 

 

Het volwassenenprogramma bestaat uit een theorieles en 6 zeiltochten van ongeveer 3 uur. Er wordt meestal op doordeweekse avonden gezeild, maar er zijn ook mogelijkheden om overdag en in het weekend te zeilen. Er wordt les gegeven in de randmeer en de valk in groepen van 4 tot 5 deelnemers. De kosten zijn € 135,-.
 
Meer dan 6 zeiltochten?
Naast de zeilcursus van 6 lessen is er de mogelijkheid om in te schrijven voor een langere periode met minimaal 10 zeilavonden. Deze avonden zijn er op gericht om een avond het water op te gaan, met minder aandacht voor lesgeven. Hierbij wordt op een vaste avond gezeild van half mei tot half september, In principe iedere week als het weer dit toelaat. In de vakantieperiode zullen een aantal avonden uitvallen. 
Deelnemers die zich voor deze cursus inschrijven zeilen minimaal 10 avonden. Het aantal plaatsen is beperkt en herhalers hebben voorrang om zich hiervoor in te schrijven. De deelnemersbijdrage voor deze mogelijkheid is € 185,-.
 
Zeilcursus op een waarschip.
In mei start onze nieuwe zeilcursus op een klassiek houten Waarschip 725 van waarschepenverhuur IJsselmeerzeilers. De kosten voor deze cursus zijn € 195,-. Klik hier voor meer informatie over deze cursus.
 
Theorieles

Voor het volgen van de theorieles zijn er ieder jaar twee mogelijkheden:

  • Op een door-de-weekse dag van 19.30 tot 21.30 uur
  • Op een zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur
(de theorielessen worden in mei of begin juni gegeven, de exacte datums worden in 2019 bekend gemaakt)

Beide theorielessen hebben dezelfde inhoud, dus je kunt zelf kiezen wat het beste uitkomt. Als je beide keren niet kunt, is er nog geen man overboord, tijdens het zeilen is er ruime gelegenheid om met de schipper de zeiltheorie te bespreken.

De theorieles wordt gegeven in het clubhuis van de AVOH: 't Foksel, Energieweg 5 in Huizen (achter gebouw van de KNRM)

Tijdens de theorieles ontvangen beginners het theorieboekje ‘Kleine leidraad voor zeilers’, hierin staat alle theorie die je als beginnend zeiler nodig hebt. Voor deelnemers die veel meer over het zeilen willen weten adviseren wij het dikke boek ‘Leidraad voor zeilers’. Beginners kunnen de 'De leidraad voor zeilers' aanschaffen voor  10,-- euro.

Herhalers die al over de nodige kennis beschikken maar toch een van de boeken aan willen schaffen betalen 10 euro voor de 'De kleine leidraad voor zeilers' en 20 euro voor de 'De leidraad voor zeilers'.

 
Seizoensafsluiting
In september, op zondag is er een feestelijke seizoensafsluiting voor deelnemers en schippers. De datum, het programma en de bijdrage voor deze dag wordt in de loop van het seizoen bekend gemaakt. De afgelopen twee jaar bestond de seizoensafsluiting uit een zeiltocht op de schepen van de stichting, aangevuld met een aantal privé schepen van onze schippers. De zeiltocht werd afgesloten met een gezellige barbecue op het eiland de Huizerhoef of in het clubhuis ’t Foksel van de A.V.O.H.